Вкусна рецепта, предоставена от мама Катето Евро и Александър Кадиев - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 250 г Сладък картоф
  • 250 г Картофи
  • 500 г Спанак
  • 200 г Сирене Горгонзола
  • 1 кг Патешки гъди

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
  • 2. Сложете ги в стъклена купа, поръсете със сол, добавете малко вода, опаковайте купата отгоре с найлоново фолио, надупчете го тук там и я сложете в микровълнова фурна за 11 мин.
  • 3. Когато картофите са готови ги намачкайте заедно с масло, сол, индийско орехче и малко прясно мляко до получаването на пюре.  
  • 4. Нарежете месото на порции, разчукайте го, овкусете със сол и черен пипер.
  • 5. В тиган с масло сложете спанака да омекне, поръсете със сол и черен пипер.
  • 6. Добавете в тигана начупено сирене.
  • 7. Разпределете от плънката със спанак и горгонзола върху месото и го навийте на руладини. Фиксирайте ги с клечки за зъби или ги завържете с конец.
  • 8. Сложете ги в тавичка и ги запечете във фурна.
  • 9. Сервирайте руладините заедно с пюрето.