Вкусна рецепта, предоставена от мама Катето Евро и Александър Кадиев - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 250 г Сладък картоф
 - 250 г Картофи
 - 500 г Спанак
 - 200 г Сирене Горгонзола
 - 1 кг Патешки гъди
 
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
 - 2. Сложете ги в стъклена купа, поръсете със сол, добавете малко вода, опаковайте купата отгоре с найлоново фолио, надупчете го тук там и я сложете в микровълнова фурна за 11 мин.
 - 3. Когато картофите са готови ги намачкайте заедно с масло, сол, индийско орехче и малко прясно мляко до получаването на пюре.
 - 4. Нарежете месото на порции, разчукайте го, овкусете със сол и черен пипер.
 - 5. В тиган с масло сложете спанака да омекне, поръсете със сол и черен пипер.
 - 6. Добавете в тигана начупено сирене.
 - 7. Разпределете от плънката със спанак и горгонзола върху месото и го навийте на руладини. Фиксирайте ги с клечки за зъби или ги завържете с конец.
 - 8. Сложете ги в тавичка и ги запечете във фурна.
 - 9. Сервирайте руладините заедно с пюрето.
 
                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    