Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Андреана Петкова и Анна Костадинова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 50 мл Бяло вино
- 2 скилидки Чесън
- 80 г Краве масло
- 2 бр. Лимони
- 70 г Синьо сирене
- 30 г Кедрови ядки
- 4 бр. Филе от пъстърва
Начин на приготвяне
- 1. Сложетерибата върху алуминиево фолио и полейте със зехтин.
- 2. Поръсетесъс сол и черен пипер.
- 3. Завийте всяко филе във фолио и ги изпечете във фурна на 220 C, като на дъното на фурната сложитетава с топла вода. По този начин рибата ще се сготви на пара за около 10 мин.
- 4. Смесете спанака и руколата в купа,добавете нарязани сушените домати и мащерката.
- 5. Синьото сирене пасирайте или намачкайтезаедно с лимонов сок, зехтин и малко сол. С получения дресинг полейте салататаи разбъркайте.
- 6. Кедровитеядки запечете за кратко на сух тиган и когато изстинат ги поръсете върху салатата.
- 7. За данаправите соса за рибата наситнете чесъна и го запържете в половината отмаслото, след това добавете сол и наситнен магданоз, загасетес бяло вино.
- 8. Оставете да поври.
- 9. Накраяприбавете лимонов сок, настъргана кора от лимон и масло за да може соса да сесгъсти.
- 10. Сервирайте рибата, полята със соса,гарнирана със салатата.