Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Андреана Петкова и Анна Костадинова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 50 мл Бяло вино
  • 2 скилидки Чесън
  • 80 г Краве масло
  • 2 бр. Лимони
  • 70 г Синьо сирене
  • 30 г Кедрови ядки
  • 4 бр. Филе от пъстърва

Начин на приготвяне

  • 1. Сложетерибата върху алуминиево фолио и полейте със зехтин.
  • 2. Поръсетесъс сол и черен пипер.
  • 3. Завийте всяко филе във фолио и ги изпечете във фурна на 220 C, като на дъното на фурната сложитетава с топла вода. По този начин рибата ще се сготви на пара за около 10 мин.
  • 4. Смесете спанака и руколата в купа,добавете нарязани сушените домати и мащерката. 
  • 5. Синьото сирене пасирайте или намачкайтезаедно с лимонов сок, зехтин и малко сол. С получения дресинг полейте салататаи разбъркайте.
  • 6. Кедровитеядки запечете за кратко на сух тиган и когато изстинат ги поръсете върху салатата.
  • 7. За данаправите соса за рибата наситнете чесъна и го запържете в половината отмаслото, след това добавете сол и наситнен магданоз, загасетес бяло вино.
  • 8.  Оставете да поври.
  • 9. Накраяприбавете лимонов сок, настъргана кора от лимон и масло за да може соса да сесгъсти.
  • 10. Сервирайте рибата, полята със соса,гарнирана със салатата.