Може да я опитате във всеки ресторант в ... Уругвай.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 1-2 щипки Черен пипер
- 200 г Печурки
- 1 глава Лук
- 2 с.л. Зехтин
- 400 г Дребна паста
- 100 г Пушена шунка
- 3 с.л. Краве масло
- 3 с.л. Брашно
- 250 мл Квасена сметана
- 125 г Сирене Моцарела
- 50 г Сирене Пармезан
- 3-4 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва наситно, а шунката – на кубчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се белят и се режат натънко.
- 2. Лукът и гъбите се запържват последователно в зехтина, добавя се шунката и съдът се дърпа от котлона.
- 3. Брашното се запържва в маслото.
- 4. Към него, малко по малко, се налива загрятото мляко, сипва се и сметаната.
- 5. Щом сосът се сгъсти, се добавят настърганият пармезан и накъсаната моцарела.
- 6. Когато се разтопят, готовият бешамел се сипва при гъбената смес.
- 7. Пастата се сварява в подсолена вода.
- 8. Отцежда се, разбърква се със соса и се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се, поръсена с накълцан магданоз.