Може да я опитате във всеки ресторант в ... Уругвай.

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 200 г Печурки
  • 1 глава Лук
  • 2 с.л. Зехтин
  • 400 г Дребна паста
  • 100 г Пушена шунка
  • 3 с.л. Краве масло
  • 3 с.л. Брашно
  • 250 мл Квасена сметана
  • 125 г Сирене Моцарела
  • 50 г Сирене Пармезан
  • 3-4 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се нарязва наситно, а шунката – на кубчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се белят и се режат натънко.
  • 2. Лукът и гъбите се запържват последователно в зехтина, добавя се шунката и съдът се дърпа от котлона.
  • 3. Брашното се запържва в маслото.
  • 4. Към него, малко по малко, се налива загрятото мляко, сипва се и сметаната.
  • 5. Щом сосът се сгъсти, се добавят настърганият пармезан и накъсаната моцарела.
  • 6. Когато се разтопят, готовият бешамел се сипва при гъбената смес.
  • 7. Пастата се сварява в подсолена вода.
  • 8. Отцежда се, разбърква се със соса и се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се, поръсена с накълцан магданоз.