Вкусна рецепта, предоставена от мама Деси Бошнакова и Евелин - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Лингуини
  • 250 г Спанак
  • 20 г Сушени домати
  • 1 скилидка Чесън
  • 250 г Сирене Рикота
  • 50 г Пармезан
  • 1-2 бр. Яйце
  • 2 с.л. Зехтин
  • 80 г Краве масло
  • 2 листа Салвия

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете пастата във вряща подсолена вода.
  • 2. Наситнете доматите и чесъна и ги запържете в сгорещен зехтин.
  • 3. Измийте спанака, отцедете го и го нарежете на ситно.
  • 4. Сложете го в тигана. Бъркайте докато омекне и да се запържи, но не допускайте да става на каша.
  • 5. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  • 6. Изключете котлона и добавете сиренето рикота, яйцето и настъргания пармезан. Ако се получи много гъсто разредете с 1 черпак от водата, в която се варят лингуините или с прясно мляко.
  • 7. Маслото сгорещете в тиган и пуснете в него 2 листенца салвия да се запържат за 1-2 мин.
  • 8. След това ги извадете и поръсете със сол и черен пипер. Готовите лингуини отцедете от водата и изсипете в тигана със спанака и сирената и хубаво разбъркайте да се смеси всичко.
  • 9. Сервирайте ги като отгоре полеете леко с ароматното масло със салвия.