Вкусна рецепта, предоставена от мама Деси Бошнакова и Евелин - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Лингуини
- 250 г Спанак
- 20 г Сушени домати
- 1 скилидка Чесън
- 250 г Сирене Рикота
- 50 г Пармезан
- 1-2 бр. Яйце
- 2 с.л. Зехтин
- 80 г Краве масло
- 2 листа Салвия
Начин на приготвяне
- 1. Сварете пастата във вряща подсолена вода.
- 2. Наситнете доматите и чесъна и ги запържете в сгорещен зехтин.
- 3. Измийте спанака, отцедете го и го нарежете на ситно.
- 4. Сложете го в тигана. Бъркайте докато омекне и да се запържи, но не допускайте да става на каша.
- 5. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
- 6. Изключете котлона и добавете сиренето рикота, яйцето и настъргания пармезан. Ако се получи много гъсто разредете с 1 черпак от водата, в която се варят лингуините или с прясно мляко.
- 7. Маслото сгорещете в тиган и пуснете в него 2 листенца салвия да се запържат за 1-2 мин.
- 8. След това ги извадете и поръсете със сол и черен пипер. Готовите лингуини отцедете от водата и изсипете в тигана със спанака и сирената и хубаво разбъркайте да се смеси всичко.
- 9. Сервирайте ги като отгоре полеете леко с ароматното масло със салвия.