Вкусна рецепта, предоставена от мама Албена и Габриела Попови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 бр. Свински пържоли
  • 150 г Краве масло
  • 2 глави Лук
  • 300 г Гъби
  • 150 мл Сметана
  • 500 г Картофи
  • 150 мл Прясно мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете месото на пържоли.
  • 2. Изтънете ги и ги овкусете със сол и черен пипер.
  • 3. Запържете ги в тиган с масло.
  • 4. В друг тиган с масло запържете нарязаните на филийки гъби. Добавете малко брашно и след като се запържи налейте сметаната. 
  • 5. Разбъркайте до получаването на сос и го оставете на котлона да покъкри и да се сгъсти.
  • 6. Сложете пържолите да врат в соса около 10 мин.
  • 7. За гарнитура направете картофено пюре като сварите картофите и ги намачкате заедно с прясно мляко и масло. Подправете със сол и пипер.
  • 8. Сервирайте пържолите с гъбен сос и картофено пюре.