Вкусна рецепта, предоставена от мама Албена и Габриела Попови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 бр. Свински пържоли
- 150 г Краве масло
- 2 глави Лук
- 300 г Гъби
- 150 мл Сметана
- 500 г Картофи
- 150 мл Прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете месото на пържоли.
- 2. Изтънете ги и ги овкусете със сол и черен пипер.
- 3. Запържете ги в тиган с масло.
- 4. В друг тиган с масло запържете нарязаните на филийки гъби. Добавете малко брашно и след като се запържи налейте сметаната.
- 5. Разбъркайте до получаването на сос и го оставете на котлона да покъкри и да се сгъсти.
- 6. Сложете пържолите да врат в соса около 10 мин.
- 7. За гарнитура направете картофено пюре като сварите картофите и ги намачкате заедно с прясно мляко и масло. Подправете със сол и пипер.
- 8. Сервирайте пържолите с гъбен сос и картофено пюре.