Вкусна рецепта, предоставена от мама Аничка Христова и Гала Минчева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 кг Картоф
- 1 ч.л. Сол
- 300 г Сметана
- 50 г Топено сирене
- 150 г Кашкавал
- 50 г Краве масло
- 500 г Филе от риба
- 150 мл Бира
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете в подсолена вода. Разбъркайте заедно сметаната, подправките и топеното сирене.
- 2. Картофите наредете в тава и ги полейте с получения сос.
- 3. Поръсете ги с настъргания кашкавал и добавете парченца краве масло. Печете 15 минути на 220-250 С или до получаване на златиста коричка.
- 4. Рибните филенца овкусете със сол и черен пипер.
- 5. Разбийте бирата с брашното, сол и черен пипер на вкус.
- 6. Загрейте мазнина за пърженето.
- 7. Потопете всяко рибно филенце в панировката и пускайте да се пържи до златисто.
- 8. Поднесете панираните рибни филенца с гарнитурата от картофи с кашкавал и сметана.