Вкусна рецепта, предоставена от мама Аничка Христова и Гала Минчева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 кг Картоф
  • 1 ч.л. Сол
  • 300 г Сметана
  • 50 г Топено сирене
  • 150 г Кашкавал
  • 50 г Краве масло
  • 500 г Филе от риба
  • 150 мл Бира

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете в подсолена вода. Разбъркайте заедно сметаната, подправките и топеното сирене.
  • 2. Картофите наредете в тава и ги полейте с получения сос. 
  • 3. Поръсете ги с настъргания кашкавал и добавете парченца краве масло. Печете 15 минути на 220-250 С или до получаване на златиста коричка.
  • 4. Рибните филенца овкусете със сол и черен пипер.
  • 5. Разбийте бирата с брашното, сол и черен пипер на вкус.
  • 6. Загрейте мазнина за пърженето. 
  • 7. Потопете всяко рибно филенце в панировката и пускайте да се пържи до златисто.
  • 8. Поднесете панираните рибни филенца с гарнитурата от картофи с кашкавал и сметана.