След като има паниран сладолед, какво по-естесвено и вкусно от панирани банани?!
Съставки
- 4 бр. Банани
- 1 бр. Белтък
- 3 с.л. Брашно
- 1 ч.л. Зехтин
- 2 с.л. Нишесте
- 3/4 ч.ч. Вода
- 1/2 ч.ч. Пчелен мед
- 1 ч.л. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се брашното и нишестето. Разрежда се с вода и се добавят белтъкът и зехтина. Бърка се до получаването на еднородно течно тесто.
- 2. Обелват се бананите и се разрязват всеки на четири.
- 3. Бананите се овалват в тестото и се изпържват в загрято олио до златисто. Прехвърлят се на салфетка, за да попие излишната мазнина.
- 4. В тенджера се смесват медът и лимоновият сок. Леко се загряват на слаб огън.
- 5. Бананите се поливат с медения сос и се поръсват с пудра захар.