След като има паниран сладолед, какво по-естесвено и вкусно от панирани банани?!

Съставки

  • 4 бр. Банани
  • 1 бр. Белтък
  • 3 с.л. Брашно
  • 1 ч.л. Зехтин
  • 2 с.л. Нишесте
  • 3/4 ч.ч. Вода
  • 1/2 ч.ч. Пчелен мед
  • 1 ч.л. Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Смесват се брашното и нишестето. Разрежда се с вода и се добавят белтъкът и зехтина. Бърка се до получаването на еднородно течно тесто.
  • 2. Обелват се бананите и се разрязват всеки на четири.
  • 3. Бананите се овалват в тестото и се изпържват в загрято олио до златисто. Прехвърлят се на салфетка, за да попие излишната мазнина.
  • 4. В тенджера се смесват медът и лимоновият сок. Леко се загряват на слаб огън.
  • 5. Бананите се поливат с медения сос и се поръсват с пудра захар.