Това ястие е лесно, бързо и се получава перфектното мезе за бира, когато се събирате с приятели да гледате филм или футболен мач. Шушулките зелен боб стават особено хрупкави и вкусни, ако към панировката добавите сусам.
Съставки
- 500 г Зелен фасул
- 2 бр. Яйца
- 4 с.л. Брашно
- 250 мл Прясно мляко
- 1 ч.л. Сол
- 250 г Кисело мляко
- 2 скилидки Чесън
- 3 стръка Копър
Начин на приготвяне
- 1. Бланширате шушулките зелен боб в подсолена вода за няколко минути. Внимавате да не ги преварите.
- 2. Разбийте яйцата в купа. Към тях добавете солта, прясното мляко и брашното, докато стане гъста каша.
- 3. Потопете всяка шушулка в панировката.
- 4. Пържете в загрято олио, докато станат златисти. Отцедете ги в чиния, застлана с кухненска хартия.
- 5. Направете млечен сос като разбиете киселото мляко и в него добавите ситно нарязаните копър и чесън.