Това ястие е лесно, бързо и се получава перфектното мезе за бира, когато се събирате с приятели да гледате филм или футболен мач. Шушулките зелен боб стават особено хрупкави и вкусни, ако към панировката добавите сусам. 

Съставки

  • 500 г Зелен фасул
  • 2 бр. Яйца
  • 4 с.л. Брашно
  • 250 мл Прясно мляко
  • 1 ч.л. Сол
  • 250 г Кисело мляко
  • 2 скилидки Чесън
  • 3 стръка Копър

Начин на приготвяне

  • 1. Бланширате шушулките зелен боб в подсолена вода за няколко минути. Внимавате да не ги преварите. 
  • 2. Разбийте яйцата в купа. Към тях добавете солта, прясното мляко и брашното, докато стане гъста каша. 
  • 3. Потопете всяка шушулка в панировката.

     

  • 4. Пържете в загрято олио, докато станат златисти. Отцедете ги в чиния, застлана с кухненска хартия. 
  • 5. Направете млечен сос като разбиете киселото мляко и в него добавите ситно нарязаните копър и чесън.