Един много лесен и ефектен начин да си направите панерче за великденските яйцата, което дори може да изядете. Тестото е обикновено. Ефектното тук е плетката и начинът на изпичане. В панерчето от тесто може да подредите яйца, сладкиши, бисквити, козунаци, а след това да го изядете. 

Съставки

  • 3 с.л. Олио
  • 1 с.л. Сол
  • 1 с.л. Захар
  • 100 мл Вода
  • 20 г Мая
  • 1 кг Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. От всички продукти се замесва средно по твърдост тесто.
  • 2. Оставя се да втаса за 30 минути.  
  • 3. Тестото се разточва на кора с дебелина 1 см и нарязва на ленти. Другият вариант за оформяне е с уред за дантела за пай. Разточеното тесто се минава с ролера. 

     

  • 4. Средно голяма метална купа се опакова с алуминиево фолио, което се намазва с олио. Лентите се подреждат отгоре, така че да се оформи купа. Пече се във фурна до златисто, заедно с купата, за да придобие нужната форма.