Един много лесен и ефектен начин да си направите панерче за великденските яйцата, което дори може да изядете. Тестото е обикновено. Ефектното тук е плетката и начинът на изпичане. В панерчето от тесто може да подредите яйца, сладкиши, бисквити, козунаци, а след това да го изядете.
Съставки
- 3 с.л. Олио
- 1 с.л. Сол
- 1 с.л. Захар
- 100 мл Вода
- 20 г Мая
- 1 кг Брашно
Начин на приготвяне
- 1. От всички продукти се замесва средно по твърдост тесто.
- 2. Оставя се да втаса за 30 минути.
- 3. Тестото се разточва на кора с дебелина 1 см и нарязва на ленти. Другият вариант за оформяне е с уред за дантела за пай. Разточеното тесто се минава с ролера.
- 4. Средно голяма метална купа се опакова с алуминиево фолио, което се намазва с олио. Лентите се подреждат отгоре, така че да се оформи купа. Пече се във фурна до златисто, заедно с купата, за да придобие нужната форма.