Изключително лесен и приятен десерт, който е много полезен и не съдържа глутен. Консумирайте с подходящо десертно вино, например Мускат.

Съставки

  • 16 бр. Фурми
  • 50 г Пудра захар
  • 100 г Маскарпоне
  • 1/2 ч.л. Канела
  • 1 с.л. Ром
  • 12 бр. Орехови ядки

Начин на приготвяне

  • 1. В купа се разбиват маскарпонето с пудрата захар.
  • 2. Прибавят се ромът и канелата.
  • 3. Изваждат се костилките от фурмите, без да се разделят напълно.
  • 4. С помощта на шприц всяка фурма се пълни с крем, а отгоре й се поставя половинка орех.
  • 5. Пълнените фурми се оставят да почиват 2 часа в хладилника преди сервиране.