Изключително лесен и приятен десерт, който е много полезен и не съдържа глутен. Консумирайте с подходящо десертно вино, например Мускат.
Съставки
- 16 бр. Фурми
- 50 г Пудра захар
- 100 г Маскарпоне
- 1/2 ч.л. Канела
- 1 с.л. Ром
- 12 бр. Орехови ядки
Начин на приготвяне
- 1. В купа се разбиват маскарпонето с пудрата захар.
- 2. Прибавят се ромът и канелата.
- 3. Изваждат се костилките от фурмите, без да се разделят напълно.
- 4. С помощта на шприц всяка фурма се пълни с крем, а отгоре й се поставя половинка орех.
- 5. Пълнените фурми се оставят да почиват 2 часа в хладилника преди сервиране.