Ето едно превъзходно рибено меню – малко по-така, с което ще си оближете пръстите и което ще придаде на празничната ви трапеза не по-малък чар и обаяние.
Съставки
- 1 с.л. Лимонов сок
- 2 с.л. Лимонови кори
- 1 с.л. Копър
- 2 с.л. Магданоз
- 2 стръка Пресен лук
- 200 г Топено сирене
- 1 с.л. Краве масло
- 2 бр. Яйца
- 1/2 ч.ч. Прясно мляко
- 4 с.л. Брашно
- 200 г Пушена сьомга
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се млякото с брашното и се добавят разбитите яйца.
- 2. Маслото се разтопява и след като се охлади леко и се добавя в сместа.
- 3. От полученото тесто се изпичат 2 големи тънки палачинки и се оставят да изстинат.
- 4. Сиренето се намачква с вилица, смесва се с чесъна, магданоза и копъра. Добавят се кората и сока на лимона, както и подправете - сол и черен пипер.
- 5. Върху палачинките на равен слой се намазва от плънката, отгоре се слагат равномерно парчета сьомга, като сиренето в единия край се оставя без сьомга върху него.
- 6. Палачинките се завиват на рула, така че свободният край плътно да обхване и залепи рулото.
- 7. Завиват се в хартия. Слагат се в хладилника за 2 часа и после се разрязват на хапки с дебелина около 2 см.