Най-вкусната торта е домашната! Още повече, ако е... палачинкова! 

Съставки

  • 2 к.ч. Орехови ядки
  • 2 к.ч. Домашно сладко
  • 1 бр. Ябълка
  • 1 ч.ч. Плодове от компот
  • 8 бр. Палачинки

Начин на приготвяне

  • 1. Сладкото се поставя в тиган и се загрява със счуканите орехови ядки при непрекъснато разбъркване до лека промяна в цвета.
  • 2. Палачинките се подреждат една върху друга в тортена чиния, като между тях се разпределя повече от половината от медената смес.
  • 3. Ябълката се обелва, почиства се, нарязва се на кубчета и се разбърква с другите плодове и останалата част от медената смес.
  • 4. Получената плодово-медена смес се нанася върху последната палачинка.
  • 5. По желание тортата може да се украси с разбита със захар сметана или с прецедено подсладено кисело мляко, ароматизирано с ванилия и шприцовано на розички.