Апетитно и ефектно предястие. Палачинковата торта може да се хапва и студена, и топла.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 2/3 ч.л. Бакпулвер
- 300 г Печурки
- 2 бр. Тиквички
- 2 бр. Зелени чушки
- 200 г Кашкавал
- 200 г Краве сирене
- 1-2 щипки Сол
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1 с.л. Краве масло
- 2-3 с.л. Зехтин
- 150 г Брашно
- 350 мл Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 1 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва със солта и бакпулвера, добавят се яйцата и млякото, и съставките се разбиват до получаване на хомогенна смес.
- 2. В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
- 3. Лукът се реже на полумесеци.
- 4. Тиквичките се оформят на тънки ленти.
- 5. Почистените гъби се нарязват на тънко.
- 6. Чушките се режат на жулиен.
- 7. Всички зеленчуци се сотират поотделно в малко зехтин. Смесват се и се овкусяват със сол и черен пипер.
- 8. Кашкавалът и сиренето се настъргват.
- 9. В кръгла тава, покрита и намазана с разтопено масло хартия за печене, се поставя ринг с регулиращи се стени.
- 10. Палачинките се подреждат една върху друга, като между тях се разпределят зеленчуците и смесените сирене и кашкавал.
- 11. Тортата се покрива с алуминиево фолио и се пече 20 минути на 180 градуса.
- 12. Фолиото се маха и тортата се допича за още 10 минути. Преди сервиране, по желание, може да се покрие със салата \"Снежанка\" и да се украси с листенца магданоз.