Апетитно и ефектно предястие. Палачинковата торта може да се хапва и студена, и топла.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 2/3 ч.л. Бакпулвер
  • 300 г Печурки
  • 2 бр. Тиквички
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 200 г Кашкавал
  • 200 г Краве сирене
  • 1-2 щипки Сол
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1 с.л. Краве масло
  • 2-3 с.л. Зехтин
  • 150 г Брашно
  • 350 мл Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 1 с.л. Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се смесва със солта и бакпулвера, добавят се яйцата и млякото, и съставките се разбиват до получаване на хомогенна смес.
  • 2. В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
  • 3. Лукът се реже на полумесеци.
  • 4. Тиквичките се оформят на тънки ленти.
  • 5. Почистените гъби се нарязват на тънко.
  • 6. Чушките се режат на жулиен.
  • 7. Всички зеленчуци се сотират поотделно в малко зехтин. Смесват се и се овкусяват със сол и черен пипер.
  • 8. Кашкавалът и сиренето се настъргват.
  • 9. В кръгла тава, покрита и намазана с разтопено масло хартия за печене, се поставя ринг с регулиращи се стени.
  • 10. Палачинките се подреждат една върху друга, като между тях се разпределят зеленчуците и смесените сирене и кашкавал.
  • 11. Тортата се покрива с алуминиево фолио и се пече 20 минути на 180 градуса.
  • 12. Фолиото се маха и тортата се допича за още 10 минути. Преди сервиране, по желание, може да се покрие със салата \"Снежанка\" и да се украси с листенца магданоз.