Приятен вкус на аспержите, които сами по себе си са невероятен деликатес.
Съставки
- 225 г Квасена сметана
- 300 г Тесто
- 250 г Сирене Рикота
- 3 бр. Яйца
- 60 г Пармезан
- 4 стръка Лук
- 2 ч.л. Дижонска горчица
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/8 ч.л. Лют червен пипер
- 225 г Аспержи
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 220 градуса.
- 2. Аспержите се нарязват върху тестото.
- 3. Сиренето, сметаната, половина пармезан, зеленият лук, горчицата, солта и лютивият пипер се пасират до получаване на еднородна смес.
- 4. Тестото с аспержите се залива отгоре с пасираната смес и се поръсва с останалия пармезан.
- 5. Пече се 30 минути, докато ястието се покрие със златиста коричка и се поднася със зелена салата.