Приятен вкус на аспержите, които сами по себе си са невероятен деликатес.

Съставки

  • 225 г Квасена сметана
  • 300 г Тесто
  • 250 г Сирене Рикота
  • 3 бр. Яйца
  • 60 г Пармезан
  • 4 стръка Лук
  • 2 ч.л. Дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/8 ч.л. Лют червен пипер
  • 225 г Аспержи

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява до 220 градуса.
  • 2. Аспержите се нарязват върху тестото.
  • 3. Сиренето, сметаната, половина пармезан, зеленият лук, горчицата, солта и лютивият пипер се пасират до получаване на еднородна смес.
  • 4. Тестото с аспержите се залива отгоре с пасираната смес и се поръсва с останалия пармезан.
  • 5. Пече се 30 минути, докато ястието се покрие със златиста коричка и се поднася със зелена салата.