С хрупкава коричка отвън и с мек и вкусен пълнеж отвътре.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Червен пипер
  • 900 г Картофи
  • 2 с.л. Олио
  • 1 глава Лук
  • 1 ч.л. Салвия
  • 350 г Ябълки
  • 1 с.л. Брашно
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 4 бр. Филе от бяла риба
  • 1 щипка Черен пипер
  • 2 с.л. Прясно мляко
  • 30 г Галета
  • 30 г Сирене

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите се сваряват.
  • 2. Нагорещява се олио в малък тиган и леко се запържва лукът.
  • 3. Смесват се ябълките със салвията и се варят 2-3 минути.
  • 4. Добавя се брашното и се готви още 1 минута, после постепенно се налива сухото вино.
  • 5. Всичко се оставя да заври, като се бърка леко, докато сосът се сгъсти.
  • 6. Сместа се излива в не много дълбока форма и отгоре се нареждат филетата риба.
  • 7. Приготвя се картофеното пюре с мляко. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Насипва се върху рибата.
  • 8. Смесват се сиренето с галетата и се поръсват върху картофеното пюре.
  • 9. Подправя се с червен пипер и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурната за 30 минути до златисто.