С хрупкава коричка отвън и с мек и вкусен пълнеж отвътре.
Съставки
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 900 г Картофи
- 2 с.л. Олио
- 1 глава Лук
- 1 ч.л. Салвия
- 350 г Ябълки
- 1 с.л. Брашно
- 1/2 ч.л. Сол
- 4 бр. Филе от бяла риба
- 1 щипка Черен пипер
- 2 с.л. Прясно мляко
- 30 г Галета
- 30 г Сирене
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се сваряват.
- 2. Нагорещява се олио в малък тиган и леко се запържва лукът.
- 3. Смесват се ябълките със салвията и се варят 2-3 минути.
- 4. Добавя се брашното и се готви още 1 минута, после постепенно се налива сухото вино.
- 5. Всичко се оставя да заври, като се бърка леко, докато сосът се сгъсти.
- 6. Сместа се излива в не много дълбока форма и отгоре се нареждат филетата риба.
- 7. Приготвя се картофеното пюре с мляко. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Насипва се върху рибата.
- 8. Смесват се сиренето с галетата и се поръсват върху картофеното пюре.
- 9. Подправя се с червен пипер и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурната за 30 минути до златисто.