Вкусните кюфтенца от пилешка кайма и зеле ще погалят сетивата Ви. Рецептата е за 24 броя оризови топчици.

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 800 г Домати от консерва
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1/2 ч.л. Суха майорана
  • 2 с.л. Прясно мляко
  • 1 филия Хляб
  • 120 г Дългозърнест ориз
  • 450 г Кайма от пилешко месо
  • 340 г Тиквички
  • 4 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Смесват се пилешка кайма, дългозърнестият ориз, яйцето, средата на филийката бял хляб, прясното мляко, сухият майоран и се добавят сол и малко черен пипер.
  • 2. С влажни ръце се разделя сместа на 24 еднакви топчета. Слагат се в плоска чиния. Похлупват се и се оставят в хладилника.
  • 3. В голяма тенджера се задушават киселото зеле и консервираните домати.
  • 4. Намалява се котлонът и се добавят кюфтенцата и тиквичките. Задушават се 15-20 минути. Всяка порция се поднася с клонки магданоз.