Вкусните кюфтенца от пилешка кайма и зеле ще погалят сетивата Ви. Рецептата е за 24 броя оризови топчици.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 800 г Домати от консерва
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1/2 ч.л. Суха майорана
- 2 с.л. Прясно мляко
- 1 филия Хляб
- 120 г Дългозърнест ориз
- 450 г Кайма от пилешко месо
- 340 г Тиквички
- 4 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се пилешка кайма, дългозърнестият ориз, яйцето, средата на филийката бял хляб, прясното мляко, сухият майоран и се добавят сол и малко черен пипер.
- 2. С влажни ръце се разделя сместа на 24 еднакви топчета. Слагат се в плоска чиния. Похлупват се и се оставят в хладилника.
- 3. В голяма тенджера се задушават киселото зеле и консервираните домати.
- 4. Намалява се котлонът и се добавят кюфтенцата и тиквичките. Задушават се 15-20 минути. Всяка порция се поднася с клонки магданоз.