Сладките по тази рецепта са леки, ароматни и с приятен вкус на масло и орехи. Те са доста лесни за правене. Просто трябва да изчакате тестото да се охлади добре, за да может еда ги нарежете на еднакви кръгчета.

Чудесно допълнение към следобедното кафе или чай. 








Съставки

  • 125 г Краве масло
  • 1/3 ч.ч. Захар
  • 4 с.л. Лимонов сок
  • 1/2 ч.л. Фина морска сол
  • 2 ч.ч. Брашно
  • 2 бр. Лимонови кори
  • 70 г Орехи

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте на крем маслото и захарта.
  • 2. В малка купа смесете солта с лимоновия сок, докато се разтвори. След това добавете сместа с масло и разбъркайте.
  • 3. Добавете брашното и разбъркайте добре. Нарежете орехите на ситно и ги добавете в тестото.
  • 4. Разделете го на 2 равни части. Оформете ги на цилиндър. Всеки от тях увийте в свежо домакинско фолио и охладете за 3 часа, докато стегне. 
  • 5. Загрейте фурната до 250 градуса. Застелете тава с хартия за печене. 
  • 6. Нарежете рулото на бисквитки с дебелина 2 см. 
  • 7. Печете 12 минути. Когато са готови, охладете върху решетка.