Сладките по тази рецепта са леки, ароматни и с приятен вкус на масло и орехи. Те са доста лесни за правене. Просто трябва да изчакате тестото да се охлади добре, за да может еда ги нарежете на еднакви кръгчета.
Чудесно допълнение към следобедното кафе или чай.
Съставки
- 125 г Краве масло
- 1/3 ч.ч. Захар
- 4 с.л. Лимонов сок
- 1/2 ч.л. Фина морска сол
- 2 ч.ч. Брашно
- 2 бр. Лимонови кори
- 70 г Орехи
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте на крем маслото и захарта.
- 2. В малка купа смесете солта с лимоновия сок, докато се разтвори. След това добавете сместа с масло и разбъркайте.
- 3. Добавете брашното и разбъркайте добре. Нарежете орехите на ситно и ги добавете в тестото.
- 4. Разделете го на 2 равни части. Оформете ги на цилиндър. Всеки от тях увийте в свежо домакинско фолио и охладете за 3 часа, докато стегне.
- 5. Загрейте фурната до 250 градуса. Застелете тава с хартия за печене.
- 6. Нарежете рулото на бисквитки с дебелина 2 см.
- 7. Печете 12 минути. Когато са готови, охладете върху решетка.