"Характера на човек се познава по начин, по който прави омлет" - казва великият Антъни Бордейн. Защо не ги направите тогава различно?
Малки, кокетни мъфинчета ссъс сирене, запечен сусам и пресни, зелени подправки. Това е добра протеинова закуска, полезна за малки и големи, както и нещо малко, което може да вземете със себе си за изпът, за подкрепително похапване, когато се разхождате в планината или за лек обяд/вечеря.
Съставки
- 4 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 ч.л. Оцет
- 150 г Краве сирене
- 3 с.л. Сусам
- 5 стръка Мащерка
- 5 бр. Листа от босилек
- 50 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата с вилица.
- 2. Натрошете сиренето на ситно и го добавете към яйцата. Разтопете маслото и го сипете на струйка.
- 3. Сипете содата и оцета в киселото мляко и разбъркайте. Имайте предвид, че ще шупне, затова не препълвайте чашата с кисело мляко. Добавете към останалите съставки. Разбъркайте добре.
- 4. Сложете хартиени кошнички в гнездата за мъфини. Изсипете сместа, така че да запълни повече от половината. Поръсете със сусам и сложете по един стрък мащерка и/или листо босилек.
- 5. Печете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.