Поднася се с поръсени зеленчуци и филийка полнозърнест хляб.

Съставки

  • 4 бр. Яйца
  • 4 бр. Домати
  • 1 китка Магданоз
  • 1 стрък Босилек
  • 4 с.л. Разтопено краве масло
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Доматите се измиват и се настъргват.
  • 2. Магданозът и босилекът се нарязват на ситно и се прибавят към доматената маса.
  • 3. Яйцата се разбиват добре с миксера.
  • 4. Прибавят се към доматената смес, която се посолява леко и се разбърква добре.
  • 5. Намазва се малка форма за печене с маслото и се изсипва сместа.
  • 6. Омлетът се пече на 190 градуса за около 20 минути.