Замесени от пълнозърнесто брашно с аромат на чубрица. Рецептата е за 17 броя.
Съставки
- 1 ч.л. Чубрица
- 500 г Пълнозърнесто брашно от пшеница
- 300 мл Прясно мляко
- 1 пакетче Суха мая
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Захар
- 1-2 с.л. Зехтин
- 1-2 с.л. Брашно
- 400 г Овче сирене
- 100 г Орехи
- 2 бр. Яйца
- 1 бр. Жълтък
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва със солта, налива се топлото мляко, слагат се захарта и сухата мая.
- 2. Замесва се меко тесто.
- 3. Прехвърля се в купа, поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса. Плънката се приготвя като към натрошеното сирене се прибавят накълцаните орехи, яйцата, чубрицата и всичко се разбърква.
- 4. Втасалото тесто се разточва върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина 1 см, а краищата му се изрязват.
- 5. Върху него се разпределя плънката и се навива в стегнато руло.
- 6. Краищата отново се изрязват и рулото се реже на парчета с дебелина 2–3 см, като охлювчета.
- 7. Подреждат се с отвора нагоре в намазана със зехтин тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат повторно.
- 8. Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна. За финес и вкус се поднасят с пресни чери доматки.