Една рецепта, която е лека и бърза. Подходяща е за есен и зима, когато карфиолът и броколито са в изобилие. Вариант е да използвате и замразени такива.
Царевицата и спанакът ще добавят не само още вкус, но и цвят в ястието.
Сметаната го омекотява и го прави с кадифен вкус.
Съставки
- 500 г Карфиол
- 500 г Броколи
- 2 бр. Моркови
- 7 бр. Яйца
- 400 г Квасена сметана
- 200 г Листа от спанак
- 100 г Царевица
Начин на приготвяне
- 1. Измийте броколито и карфиола. Накъсайте ги на малки розички.
- 2. Измийте и остържете кората на морковите. Нарежете го на средно големи парчета. Сипете броколито, карфиола и морковите в тавичка. Добавете царевицата и измитите листа спанак.
- 3. Разбийте яйцата. Смесете я със сметаната. С тази смес залейте зеленчуците в тавичката.
- 4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градиса С за 40 минути.