Една рецепта, която е лека и бърза. Подходяща е за есен и зима, когато карфиолът и броколито са в изобилие. Вариант е да използвате и замразени такива. 


Царевицата и спанакът ще добавят не само още вкус, но и цвят в ястието. 

Сметаната го омекотява и го прави с кадифен вкус. 

Съставки

  • 500 г Карфиол
  • 500 г Броколи
  • 2 бр. Моркови
  • 7 бр. Яйца
  • 400 г Квасена сметана
  • 200 г Листа от спанак
  • 100 г Царевица

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте броколито и карфиола. Накъсайте ги на малки розички. 
  • 2. Измийте и остържете кората на морковите. Нарежете го на средно големи парчета. Сипете броколито, карфиола и морковите в тавичка. Добавете царевицата и измитите листа спанак. 
  • 3. Разбийте яйцата. Смесете я със  сметаната. С тази смес залейте зеленчуците в тавичката. 
  • 4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градиса С за 40 минути.