Ако подготвяте детски рожден ден или просто харесвате розовия цвят, непременно трябва да приготвите този сладкиш. Приятният му нюанс идва от цвеклото в състава му. Вкусът е обагатен от ябълково пюре, кокосово масло и ванилия. Десертът е лек и сочен.
Съставки
- 1 бр. Ябълка
- 400 г Червено цвекло
- 1/2 ч.ч. Захар
- 3 ч.ч. Брашно
- 2 бр. Яйца
- 1 пакетче Ванилия
- 12 с.л. Прясно мляко
- 1 с.л. Оцет
- 4 с.л. Кокосово масло
- 1 ч.л. Сода за хляб
Начин на приготвяне
- 1. Обелете ябълката и я сварете на пара за 7 минути. Пасирайте, за да се получи пюре.
- 2. Обелете цвеклото и го нарежете на парчета. Пасирайте. Към пюрето от цвекло се добавят всички влажни съставки - пюрето от ябълка, яйцата, оцета, кокосовото масло и прясното мляко. Всичко се разбърква.
- 3. Смесете сухите съставки в друга купа. Разбъркайте с дървена лъжица, докато стане хомогенна смес.
- 4. Изсипете сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печете 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса, с вентилатор.
- 5. Готовия сладкиш оставете да се охлади. Нарежете на квадратни парчета и поръсете с пудра захар. Ако искате да получите красиви отпечатъци за декорация, изрежете формички от хартия и ги поставете върху сладкиша. Поръсете с пудра захар, след което отстранете хартията. Под нея ще остане ярко розово, което ще контрастира красиво с бялата фина захар.