Ако подготвяте детски рожден ден или просто харесвате розовия цвят, непременно трябва да приготвите този сладкиш. Приятният му нюанс идва от цвеклото в състава му. Вкусът е обагатен от ябълково пюре, кокосово масло и ванилия. Десертът е лек и сочен. 

Съставки

  • 1 бр. Ябълка
  • 400 г Червено цвекло
  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 3 ч.ч. Брашно
  • 2 бр. Яйца
  • 1 пакетче Ванилия
  • 12 с.л. Прясно мляко
  • 1 с.л. Оцет
  • 4 с.л. Кокосово масло
  • 1 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете ябълката и я сварете на пара за 7 минути. Пасирайте, за да се получи пюре. 
  • 2. Обелете цвеклото и го нарежете на парчета. Пасирайте. Към пюрето от цвекло се добавят всички влажни съставки - пюрето от ябълка, яйцата, оцета, кокосовото масло и прясното мляко. Всичко се разбърква. 
  • 3. Смесете сухите съставки в друга купа. Разбъркайте с дървена лъжица, докато стане хомогенна смес. 
  • 4. Изсипете сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печете 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса, с вентилатор. 

     

  • 5. Готовия сладкиш оставете да се охлади. Нарежете на квадратни парчета и поръсете с пудра захар. Ако искате да получите красиви отпечатъци за декорация, изрежете формички от хартия и ги поставете върху сладкиша. Поръсете с пудра захар, след което отстранете хартията. Под нея ще остане ярко розово, което ще контрастира красиво с бялата фина захар.