И немският ябълков сладкиш не остава безразличен към аромтната канела.
Съставки
- 2 бр. Ванилия
- 1/4 ч.л. Бакпулвер
- 2/3 ч.ч. Краве масло
- 2/3 ч.ч. Захар
- 1 1/2 ч.ч. Брашно
- 2 бр. Яйца
- 2-3 щипки Канела
- 3 бр. Ябълки
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се пресява. Ябълките се измиват, обелват се и се нарязват на полумесеци.
- 2. Масло се разбива със захарта. Едно по едно яйцата се добавят при непрекъснато разбъркване.
- 3. Накрая се добавят брашното с бакпулвера отново при непрекъсната разбиване.
- 4. Полученото гъсто тесто се изсипва в предварително намазана с олио или масло форма за печене, след което се разпределя равномерно в нея.
- 5. Върху тестото се наредат нарязаните на полумесеци ябълки плътно една до друга.
- 6. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути, докато се покрие с апетитен златист загар. Преди да се поднесе се поръсва с канела.