И немският ябълков сладкиш не остава безразличен към аромтната канела.

Съставки

  • 2 бр. Ванилия
  • 1/4 ч.л. Бакпулвер
  • 2/3 ч.ч. Краве масло
  • 2/3 ч.ч. Захар
  • 1 1/2 ч.ч. Брашно
  • 2 бр. Яйца
  • 2-3 щипки Канела
  • 3 бр. Ябълки

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се пресява. Ябълките се измиват, обелват се и се нарязват на полумесеци.
  • 2. Масло се разбива със захарта. Едно по едно яйцата се добавят при непрекъснато разбъркване.
  • 3. Накрая се добавят брашното с бакпулвера отново при непрекъсната разбиване.
  • 4. Полученото гъсто тесто се изсипва в предварително намазана с олио или масло форма за печене, след което се разпределя равномерно в нея.
  • 5. Върху тестото се наредат нарязаните на полумесеци ябълки плътно една до друга.
  • 6. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути, докато се покрие с апетитен златист загар. Преди да се поднесе се поръсва с канела.