Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Нахут от консерва
  • 1 ч.ч. Спанак
  • 2 стръка Пресен чесън
  • 2 бр. Яйца
  • 1-2 бр. Зелена ябълка
  • 1-2 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. За да направите кюфтенцата отцедете и намачкайте нахута.
  • 2. Попарете спанака с топла вода за да омекне, отцедете го и го нарежете. Сложете го в купата при нахута. 
  • 3. Добавете нарязан на ситно пресен чесън, яйце, сол, черен пипер и кимион. Хубаво разбъркайте.
  • 4. Оформете от сместа малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещено олио. Сложете ги върху хартия да се отцедят.
  • 5. За да направите салатата сложете в купа руколата и ябълката, обелена и нарязана на кубчета.
  • 6. Овкусете с дресинг от мед, лимонов сок, зехтин и сол.
  • 7. Поръсете със сирене бри, нарязано на кубчета и орехи, запечени на сух тиган.
  • 8. Сервирайте нахутените кюфтенца със свежата салата.