Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 600 г Нахут от консерва
- 1 ч.ч. Спанак
- 2 стръка Пресен чесън
- 2 бр. Яйца
- 1-2 бр. Зелена ябълка
- 1-2 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. За да направите кюфтенцата отцедете и намачкайте нахута.
- 2. Попарете спанака с топла вода за да омекне, отцедете го и го нарежете. Сложете го в купата при нахута.
- 3. Добавете нарязан на ситно пресен чесън, яйце, сол, черен пипер и кимион. Хубаво разбъркайте.
- 4. Оформете от сместа малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещено олио. Сложете ги върху хартия да се отцедят.
- 5. За да направите салатата сложете в купа руколата и ябълката, обелена и нарязана на кубчета.
- 6. Овкусете с дресинг от мед, лимонов сок, зехтин и сол.
- 7. Поръсете със сирене бри, нарязано на кубчета и орехи, запечени на сух тиган.
- 8. Сервирайте нахутените кюфтенца със свежата салата.