За тази рецепта е добре да съчетаете чушки в различен цвят. Те са различни и на вкус, а и правят ястието колоритно и красиво. Може да ги откриете в магазините почти по всяко време на годината. Но в края на лятото и началото на есента са най-месести и вкусни.
Това е лесната рецепта, от която всяко семейство се нуждае. Особено ако обичате комбинацията месо и зеленчуци. Всъщност, кой не я обича?!
Сервирайте със студена бира. И не забравяйте едрата зърнестата горчица!
Съставки
- 1/2 ч.ч. Олио
- 1/2 ч.л. Лют червен пипер
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 глава Лук
- 3 бр. Червени чушки
- 3 бр. Зелени чушки
- 6 бр. Свинска наденица
- 300 г Горчица
- 6 бр. Питки
Начин на приготвяне
- 1. Почистете и измийте зеленчуците и ги нарежете на едри парчета или ивици. Лука нарежете на шайби. Всички зеленчуци поставете в купа и залейте със зехтин. Овкусете със сол и двата вида пипер и разбъркайте с ръце.
- 2. Застелете тава с хартия за печене и изсипете зеленчуците върху нея. Разстелете. Зеленчуците не бива да се застъпват един върху друг. Ако ви се струва, че тавата е препълнена, по-добре използвайте и втора.
- 3. Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути или докато зеленчуците станат с лек карамелен цвят.
- 4. Между зеленчуците сложете и суровите наденички. За да не се спукат при печене, ги набодете на 2-3 места с вилица.
- 5. Сервирайте с любимите си кифли и много зърнена горчица.
- 6. Разполовете питките по дължина и поставете изпечената наденичка. Допълнете с печените зеленчуци и залейте с малко от получения при печенето сос. Гарнирайте с едрозърнеста горчица.