Нетрадиционно блюдо, което ще ви дари с няколско кулинарни удоволствия едновременно - тук ще се насладите на комбинацията от гъби, леща, патладжани, сирене и още... Истинки шедьовър на ориенталската кухня.
Съставки
- 2-3 стръка Магданоз
- 120 г Сирене
- 2 бр. Яйца
- 1/4 ч.л. Индийско орехче
- 30 г Брашно
- 30 г Краве масло
- 250 г Леща
- 2 с.л. Сухо бяло вино
- 3 с.л. Магданоз
- 1 щипка Черен пипер
- 1/2 ч.л. Канела
- 4 с.л. Зехтин
- 2 1/2 ч.л. Сол
- 600 г Патладжани
- 1 глава Лук
- 1 бр. Люти чушлета
- 2 скилидки Чесън
- 250 г Гъби
- 350 г Домати
- 2 ч.л. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Патладжаните се поръсват с 2 ч.л. сол и се оставят за 1 час. След това се изплакват и подсушават с хартиена салфетка.
- 2. Патладжаните се запържват от двете страни в 2 с.л. зехтин.
- 3. Изваждат се в чиния. Останалият зехтин се загрява в тигана и в него за 5 минути се запържват лукът, чесънът и лютото чушле.
- 4. Добавят се магданозът, доматите, захарта, канелата, щипка сол, пиперът, виното и водата.
- 5. Похлупва се и се задушава за 10 минути. Слага се и лещата и се сваля от огъня.