Нетрадиционно блюдо, което ще ви дари с няколско кулинарни удоволствия едновременно - тук ще се насладите на комбинацията от гъби, леща, патладжани, сирене и още... Истинки шедьовър на ориенталската кухня.

Съставки

  • 2-3 стръка Магданоз
  • 120 г Сирене
  • 2 бр. Яйца
  • 1/4 ч.л. Индийско орехче
  • 30 г Брашно
  • 30 г Краве масло
  • 250 г Леща
  • 2 с.л. Сухо бяло вино
  • 3 с.л. Магданоз
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Канела
  • 4 с.л. Зехтин
  • 2 1/2 ч.л. Сол
  • 600 г Патладжани
  • 1 глава Лук
  • 1 бр. Люти чушлета
  • 2 скилидки Чесън
  • 250 г Гъби
  • 350 г Домати
  • 2 ч.л. Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Патладжаните се поръсват с 2 ч.л. сол и се оставят за 1 час. След това се изплакват и подсушават с хартиена салфетка.
  • 2. Патладжаните се запържват от двете страни в 2 с.л. зехтин.
  • 3. Изваждат се в чиния. Останалият зехтин се загрява в тигана и в него за 5 минути се запържват лукът, чесънът и лютото чушле.
  • 4. Добавят се магданозът, доматите, захарта, канелата, щипка сол, пиперът, виното и водата.
  • 5. Похлупва се и се задушава за 10 минути. Слага се и лещата и се сваля от огъня.