В този кекс няма бяла захар, нито пшенично брашно. Това го прави подходящ за хора със специфичен режим на хранене, които избягват сладкото и глутена.

 

 

 

Съставки

  • 4 бр. Яйца
  • 300 г Кисело мляко
  • 150 г Бадемово брашно
  • 2 бр. Банани
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 1/2 ч.ч. Кокосово масло
  • 1 с.л. Какао
  • 1 пакетче Бакпулвер

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата с меда на висока скорост. 
  • 2. Пасирайте бананите и ги прибавете към яйчената смес. Добавете киселото мляко и разбийте отново за няколко секунди. Прибавяме и останалите продукти.
  • 3. Отделете част от сместа и я оцветете с какаото. 
  • 4. Сипете в намазнена форма за печене част от бялата смес. След това - кафявата, отново бяла и отново кафява. Когато и двете смеси са в тавичката, разбъркайте ги с вилица, така че да се получи мраморен ефект.  
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.