В този кекс няма бяла захар, нито пшенично брашно. Това го прави подходящ за хора със специфичен режим на хранене, които избягват сладкото и глутена.
Съставки
- 4 бр. Яйца
- 300 г Кисело мляко
- 150 г Бадемово брашно
- 2 бр. Банани
- 1 с.л. Пчелен мед
- 1/2 ч.ч. Кокосово масло
- 1 с.л. Какао
- 1 пакетче Бакпулвер
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата с меда на висока скорост.
- 2. Пасирайте бананите и ги прибавете към яйчената смес. Добавете киселото мляко и разбийте отново за няколко секунди. Прибавяме и останалите продукти.
- 3. Отделете част от сместа и я оцветете с какаото.
- 4. Сипете в намазнена форма за печене част от бялата смес. След това - кафявата, отново бяла и отново кафява. Когато и двете смеси са в тавичката, разбъркайте ги с вилица, така че да се получи мраморен ефект.
- 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.