Свикнали сме да приготвяме млякото с ориз варено. Но печено във фурната то получава съвсем нов, още по-приятен вкус. Опитайте този вариант и ни споделете как се е получило.

Съставки

  • 4 с.л. Нишесте
  • 2 ч.ч. Захар
  • 6 ч.ч. Прясно мляко
  • 3.5 ч.ч. Вода
  • 4 с.л. Ориз
  • 1 пакетче Ванилия

Начин на приготвяне

  • 1. Оризът се измива и се сварява във водата. Когато цялата вода се абсорбира, се добавя прясното мляко. 
  • 2. В сместа се сипва и захарта. Разбърква се и се оставя да заври. Разбърква се от време на време. 
  • 3. Нишестето се разтваря в малко хладко прясно мляко си се сипва на тънка струйка в сместа, като непрекъснато се бърка. Оставя се да се сгъсти за няколко минути и се сваля от котлона. Добавя се ванилията и се разбърква.
  • 4. Сипва се в огнеупорни купички, които се подреждат в дълбока тава. В нея се налива вода. Печен на водна баня, десертът се сдобива със златиста коричка, а остава мек и нежен отвътре. 
  • 5. Пече се на 200 градуса за около 30 минути.