Сладкиш върховен и за празник, и за всеки ден! Иде сладка реч за баница, каквато досега не сте сънували, и която, уверявам ви, всички ще харесат – и големите, които я обичат от малки и, разбира се, всички малчугани.
Съставки
- 1 пакет Точена кора
 - 8 бр. Яйца
 - 1 л Прясно мляко
 - 1 пакетче Нишесте
 - 1 ч.ч. Кафява захар
 - 1/2 ч.ч. Краве масло
 - 100 г Вода
 - 1 пакетче Ванилия
 - 1 бр. Лимон
 
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 200 градуса.
 - 2. Намазва се тавичка с тънък слой олио и се разстилат една по една корите, като между тях се поръсва масло.
 - 3. Корите се нарязват на триъгълничета или на ромбчета и тавата се слага за няколко минути в печката, докато порозовеят корите. Тавата се изважда и се оставя настрани.
 - 4. Кипва се прясното мляко със захарта, маслото и към него, като се разбърква, се прибавя на тънка струйка нишестето до сгъстяване.
 - 5. Готовият крем се оставя в хладилника да се изстуди.
 - 6. В охладената смес се счукват яйцата и се разбърква енергично с телена бъркалка, добавя се и настърганата лимонова кора.
 - 7. Кремът се излива върху запечените кори и баницата се пече на умерена фурна.
 - 8. Изпечената баницата се изчаква да изстине няколко минути и се поръсва обилно с пудрата захар и ванилия.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    