Море без миди не върви. Най-лесният начин да ги приготвите е и един от най-ароматните. Дори да сте начинаещи кулинари, ще се справите с тази рецепта.
Мидите се сервират веднага, докато са още топли. Идеална добавка за тях е чаша ароматно бяло вино или добре изстудено розе.
Съставки
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 7 скилидки Чесън
- 1/2 връзка Магданоз
- 200 мл Бяло вино
- 80 г Краве масло
- 1 кг Миди
Начин на приготвяне
- 1. В дълбока тенджера сипете вода и поставете измитите миди.
- 2. Залейте с бялото вино.
- 3. Нарежете маслото на парченца и добавете в тенджерата.
- 4. Овкусете със солта и пипера.
- 5. Захлупете с капака и задушете за 7 минути. Хванете ушите на тенджерата с ръкавици или кърпа и разклатете енергично. Така мидите ще се разтворят по-широко.
- 6. Няколко минути преди да свалите от огъня, нарежете чесъна на едри парчета и добавете в соса. Целта е той да даде аромата и вкуса си, но да остане леко хрупкав.
- 7. Готовите миди поръсете със ситно нарязан магданоз. Гарнирайте с дебели резени лимон.