Море без миди не върви. Най-лесният начин да ги приготвите е и един от най-ароматните. Дори да сте начинаещи кулинари, ще се справите с тази рецепта. 

Мидите се сервират веднага, докато са още топли. Идеална добавка за тях е чаша ароматно бяло вино или добре изстудено розе.

Съставки

  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 7 скилидки Чесън
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 200 мл Бяло вино
  • 80 г Краве масло
  • 1 кг Миди

Начин на приготвяне

  • 1. В дълбока тенджера сипете вода и поставете измитите миди.
  • 2.  Залейте с бялото вино.
  • 3. Нарежете маслото на парченца и добавете в тенджерата. 
  • 4. Овкусете със солта и пипера. 
  • 5. Захлупете с капака и задушете за 7 минути. Хванете ушите на тенджерата с ръкавици или кърпа и разклатете енергично. Така мидите ще се разтворят по-широко. 
  • 6. Няколко минути преди да свалите от огъня, нарежете чесъна на едри парчета и добавете в соса. Целта е той да даде аромата и вкуса си, но да остане леко хрупкав.

     

  • 7. Готовите миди поръсете със ситно нарязан магданоз. Гарнирайте с дебели резени лимон.