В събота (27 май) от 11:00 ч. „Вкусът на България“ ще отведе зрителите в село Осмар – „Малката Америка“, настанила се на югоизточния склон на шуменското плато.

Мария Жекова ще научи всичко за медночервената шуменска овца, като гостува на овцевъд, развъждащ тази автохтонна българска порода.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Селото е известно още с пенливото си вино, рецептата за което ще покаже баба Куна, която освен специалист по вино и пелин, умее да управлява 5 вида транспортни средства.

Преди това водещата ще посети един от Осмарските скални манастири, издълбани във варовиковите скали, и ще събере от любимите си гъби – смръчкули.

Вкуса на Осмар ще покаже жителка на селото, която ще приготви осмарска попска яхния, ще обясни за специалните сортове плодове и зеленчуци, които растат единствено тук, и ще покаже типичен за региона „мазен хляб“ и „дробено“ (дроб сарма).