Много е свежо да се хрупат пресни салати и свежи плодове, но понякога просто ни се приисква нещо различно. В такъв случай една обикновена супичка върши чудеса. Само че вместо да си къкри тихо на котлона, за да има същото това вълшебно действие, суровата супичка се приготвя с гореща вода.
Съставки
- 500 г Спанак
- 1 бр. Авокадо
- 4 скилидки Чесън
- 1 шепа Кашу
- 1 шепа Белени слънчогледови семки
- 1/2 бр. Домат
- 2 ч.ч. Вода
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Босилек
Начин на приготвяне
- 1. Спанакът се измива внимателно и се изрязват дръжките. Листата му, заедно с авокадото, се пасират с водата. Залива се с водата.
- 2. Скилидките чесън се нарязват на много ситно и се добавят в супата. Овкусява се с подправките.
- 3. За финал отгоре се сипват ядките кашу, нарязани или поне разделени на половинки, и ситно нарязан домат. Контрастът между отровнозеленото и червеното е невероятен.
- 4. Може да импровизирате с вкусовете, като добавяте смлян чесън, слънчогледови семки, сусам.