Много е свежо да се хрупат пресни салати и свежи плодове, но понякога просто ни се приисква нещо различно. В такъв случай една обикновена супичка върши чудеса. Само че вместо да си къкри тихо на котлона, за да има същото това вълшебно действие, суровата супичка се приготвя с гореща вода. 

Съставки

  • 500 г Спанак
  • 1 бр. Авокадо
  • 4 скилидки Чесън
  • 1 шепа Кашу
  • 1 шепа Белени слънчогледови семки
  • 1/2 бр. Домат
  • 2 ч.ч. Вода
  • 1 щипка Сол
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Босилек

Начин на приготвяне

  • 1. Спанакът се измива внимателно и се изрязват дръжките. Листата му, заедно с авокадото, се пасират с водата. Залива се с водата. 
  • 2. Скилидките чесън се нарязват на много ситно и се добавят в супата. Овкусява се с подправките.
  • 3. За финал отгоре се сипват ядките кашу, нарязани или поне разделени на половинки, и ситно нарязан домат. Контрастът между отровнозеленото и червеното е невероятен. 
  • 4. Може да импровизирате с вкусовете, като добавяте смлян чесън, слънчогледови семки,  сусам.