Медено изкушение с медена страст и обаяние.
Съставки
- 4 с.л. Нес кафе
- 4 с.л. Вода
- 1 1/2 ч.л. Желатин
- 450 мл Сметана
- 1 бр. Лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1. Желатинът се слага в малък огнеупорен съд и се залива с вода. Оставя се да набъбне за 5 минути.
- 2. Съдът се слага на котлона и се загрява на ниска степен. След като желатинът се разтопи, се добавя медът и се разбъркват, докато се смесят добре. Съдът се отстранява от огъня и се оставя да се охлади.
- 3. Сметаната се разбива, добавят се настърганата лимонова кора и кокосовата сметана.
- 4. Прибавя се охладеният желатинов мед и се разбърква добре.
- 5. Мусът се разпределя в 6 десертни купички и се слага в хладилника да се охлади за около 4 часа. По желание може да се декорира с плодове.