Медено изкушение с медена страст и обаяние.

Съставки

  • 4 с.л. Нес кафе
  • 4 с.л. Вода
  • 1 1/2 ч.л. Желатин
  • 450 мл Сметана
  • 1 бр. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Желатинът се слага в малък огнеупорен съд и се залива с вода. Оставя се да набъбне за 5 минути.
  • 2. Съдът се слага на котлона и се загрява на ниска степен. След като желатинът се разтопи, се добавя медът и се разбъркват, докато се смесят добре. Съдът се отстранява от огъня и се оставя да се охлади.
  • 3. Сметаната се разбива, добавят се настърганата лимонова кора и кокосовата сметана.
  • 4. Прибавя се охладеният желатинов мед и се разбърква добре.
  • 5. Мусът се разпределя в 6 десертни купички и се слага в хладилника да се охлади за около 4 часа. По желание може да се декорира с плодове.