Маскарпоне и мед - нежност и сладост, съчетани в един десерт.

Съставки

  • 1 бр. Лимонова кора
  • 200 г Стафиди
  • 50 г Захар
  • 50 г Краве масло
  • 3-4 с.л. Брашно
  • 3 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Пчелен мед
  • 100 г Маскарпоне
  • 200 г Крема сирене
  • 10 бр. Кори за баница

Начин на приготвяне

  • 1. Корите се нареждат ветрилообразно във форма с дм 20-25 см. Те трябва да излизат извън формата и да се повднат около отвора на съда, за да се придаде височина и естетичен вид на чийзкейка.
  • 2. Наредените кори се поръсват с разтопеното масло, захар и натрошените орехи.
  • 3. Всички съставки, без орехите и стафидите, се рабиват в купа и се изсипват в средата на формата.
  • 4. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна до порозовяване.
  • 5. Оставя се да изстине 1 час във вече изключената фурна и се декорира със смлени орехи и стафиди.