Маскарпоне и мед - нежност и сладост, съчетани в един десерт.
Съставки
- 1 бр. Лимонова кора
- 200 г Стафиди
- 50 г Захар
- 50 г Краве масло
- 3-4 с.л. Брашно
- 3 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Пчелен мед
- 100 г Маскарпоне
- 200 г Крема сирене
- 10 бр. Кори за баница
Начин на приготвяне
- 1. Корите се нареждат ветрилообразно във форма с дм 20-25 см. Те трябва да излизат извън формата и да се повднат около отвора на съда, за да се придаде височина и естетичен вид на чийзкейка.
- 2. Наредените кори се поръсват с разтопеното масло, захар и натрошените орехи.
- 3. Всички съставки, без орехите и стафидите, се рабиват в купа и се изсипват в средата на формата.
- 4. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна до порозовяване.
- 5. Оставя се да изстине 1 час във вече изключената фурна и се декорира със смлени орехи и стафиди.