Един много вкусен и мек хляб, който няма нужда да месите. Трябва само да го оставите достатъчно дълго, за да втаса.
Активирайте маята в топла вода, за да сте сигурни, че дрождите в нея ще се събудят и маята ще набухне хляба.
Най-вкусен става с маслини, които са предварително мариновани в зехтин, чесън и билки.
Съставки
- 2 с.л. Магданоз
- 2 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.ч. Маслини
- 1/2 ч.ч. Чесън
- 4 ч.ч. Брашно
- 1/2 с.л. Сол
- 1 пакетче Суха мая
- 2 ч.ч. Вода
- 1 с.л. Риган
- 1 с.л. Суха мащерка
Начин на приготвяне
- 1. Смесете топлата вода и маята в дълбока купа.
- 2. Добавете 1 чаша брашно, смесено със сол. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане хомогенна смес.
- 3. Нарежете маслините на парчета и ги сипете заедно с чесъна и билките в тестото.
- 4. Добавете останалата част от брашното и разбъркайте.
- 5. Покрийте купата със свежо фолио и я сложете на топло за 1 час.
- 6. Сипете 1 супена лъжица зехтин в тиган и намазнете дъното и стените. Може да използвате пръстите си, четка или салфетка. Преместете тестото в него, покрийте с кърпа и оставете да почине 30 минути.
- 7. Загрейте фурната на 200 градуса.
- 8. Намажете тестото с още зехтин и го поръсете със сол.
- 9. Печете 35 минути или докато не стане златисто кафяво.
- 10. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди да го нарежете.