Един много вкусен и мек хляб, който няма нужда да месите. Трябва само да го оставите достатъчно дълго, за да втаса. 

Активирайте маята в топла вода, за да сте сигурни, че дрождите в нея ще се събудят и маята ще набухне хляба.

Най-вкусен става с маслини, които са предварително мариновани в зехтин, чесън и билки. 

Съставки

  • 2 с.л. Магданоз
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.ч. Маслини
  • 1/2 ч.ч. Чесън
  • 4 ч.ч. Брашно
  • 1/2 с.л. Сол
  • 1 пакетче Суха мая
  • 2 ч.ч. Вода
  • 1 с.л. Риган
  • 1 с.л. Суха мащерка

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете топлата вода и маята в дълбока купа.
  • 2. Добавете 1 чаша брашно, смесено със сол. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане хомогенна смес.
  • 3. Нарежете маслините на парчета и ги сипете заедно с чесъна и билките в тестото.
  • 4. Добавете останалата част от брашното и разбъркайте.
  • 5. Покрийте купата със свежо фолио и я сложете на топло за 1 час.
  • 6. Сипете 1 супена лъжица зехтин в тиган и намазнете дъното и стените. Може да използвате пръстите си, четка или салфетка. Преместете тестото в него, покрийте с кърпа и оставете да почине 30 минути.
  • 7. Загрейте фурната на 200 градуса.
  • 8. Намажете тестото с още зехтин и го поръсете със сол.
  • 9. Печете 35 минути или докато не стане златисто кафяво.
  • 10. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди да го нарежете.