Пухкав като душа хляб, обогатен с мекотата на масло, зехтин и олио. При правилно месене, сърцевината му става на множество конци, заради което е още по-приятен за хапване.
Добавеното натрошено бяло сирене го прави пълноценна закуска за сутрин и следобед.
Замесете, изпечете и изяжте топла. Невероятно вкусна е!
Съставки
- 400 г Краве сирене
- 1 ч.л. Сол
- 2 ч.л. Захар
- 10 с.л. Зехтин
- 100 г Кисело мляко
- 450 мл Вода
- 7 г Суха мая
- 2 бр. Яйца
- 900 г Брашно
- 125 г Краве масло
- 5 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. За да активирате маята, я сложете в купичка със 100 мл топла вода, 2 с. л. брашно и захарта.
- 2. Разбийте яйцата с вилица. Отсипете 3 с. л. от тях в отделна купичка. Към тях добавете 7 с. л. олио, разбитото със солта кисело мляко и маята.
- 3. Направете кладенче от брашното и сипете течността в него. Замесете меко тесто.
- 4. Разстелете го леко с ръце и намажете с останалото количество олио. Премесете отново. направете го няколко пъти. Това е техниката, с която в тестото ще се образуват конци.
- 5. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
- 6. Разтопете маслото и го смесете със зехтина и олиото.
- 7. Натрошете сиренето в дълбока купа, с помощта на вилица.
- 8. Разделете тестото на 3 еднакви топки. Всяка от тях разстелете и намазнете обилно. Поръсете и с натрошеното сирене.
- 9. Оформете трите топки на дебели фитили и ги сплетете на плитка. Намажете ги в остатъка от разбитите яйца.
- 10. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около час.