Обичате ли да добавяте неочаквани вкусове и цветове към традиционно любимите си сладки? Експериментите в кухнята са почти задължителни, за да успеете да се насладите на нещо ново и много по-вкусно. Така например шоколадът се чувства чудесно в компанията на розмарин, босилекът овкусява много добре сладоледа от ягоди, кифличките с ванилов крем стават още по-вкусни, ако в него се добави и стрък лавандула. Природата се старае да ни дава много за нашата храна.
Рецептата за тези сладки е с класическо маслено тесто. Във веган вариант следва да се използва веган масло и да се пропусне яйцето. Точно по този начин ги приготвят във Ванкувър, само че брашното задължително е пълнозърнесто. Заведенията по заливите и кафенетата са пълни с най-различни десерти, декорирани с цветя. Те са с богат маслен вкус и се топят в устата.
Бъдете внимателни - не всички цветя стават за ядене. Кои са те - може да проверите ТУК.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Краве масло
- 1/2 ч.ч. Захар
- 2 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.ч. Цветя за ядене
- 1 бр. Яйце
- 1 с.л. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте на крем захарта и маслото, докато стане гладко. Добавете яйцето и продължете с разбиването още 2-3 минути.
- 2. Сипете водата и бавно добавяйте брашното, като разбърквате с шпатула след всяка лъжица. Накрая може да използвате ръцете си за доизмесване.
- 3. Увийте тестото със свежо фолио и го оставете в хладилника за 1 час.
- 4. Разточете го на чиста, равна повърхност, докато стане с дебелина 1/2 см. Изрежете различни формички. Украсете всяка сладка с листенца от ядливи цветя и билки. Минете с точилката 1-2 пъти върху всяка сладка, за да сте сигурни, че листата ще залепнат добре за тестото. Оставете да се отпуснат за 30 минути.
- 5. Загрейте фурната на 180 ° С. Печете бисквитките в тава, застлана с хартия за печене за 8-12 минути. Цветът им трябва да е светло златист. Оставете ги да изстинат 1-2 минути, преди да ги преместите върху решетка за цялостно охлаждане.