Мармалад от гроздов сок, дюли и ябълки - едно ароматно изкушение за сутрешна закуска.
Съставки
- 1 кг Захар
- 4 л Гроздов сок - шира
- 1 кг Ябълка
- 1 кг Дюля
- 1 пакетче Натриев бензоат
Начин на приготвяне
- 1. Изстисканият пресен гроздов сок се вари.
- 2. Слагат се 2 лъжици бензоат и се бърка дълго време, след което сокът се оставя да се утаи.
- 3. Плодовете се настъргват и се слагат отново в кипналия и прецеден сок.
- 4. Мармаладът се бърка на огъня, докато се сгъсти, и се добавя захарта.
- 5. В зависимост от това колко сладко обичате, количеството захар може да бъде и по-малко, тъй като гроздовият сок е достатъчно благ.