Бързо ястие, приготвено на грил тиган. За най-добър вкус е добре предварително да мариновате пилешките филета.
Необходими продукти за маринатата:
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед
Пилешките филета се поставят в съд и се намазват с маринатата. Добре е да останат така най-малко 2 часа. Така ще попият достатъчно от ароматите и вкуса на подправките. Няма нужда да добавяте допълнително сол, защото соевият сос е солен. Но ако мислите, че няма да ви е достатъчно за добър вкус - натрийте чистото месо с 1 ч. л. бяла сол, преди да сложите останалите продукти.
Съставки
- 2 бр. Пилешко филе
- 350 г Зелен фасул
- 5 бр. Чери домати
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. В дълбок съд смесете продуктите за мариноването на пилешкото филе. Окрехкотете месото с чук за пържоли и го поставете в съда. Натрийте месото с ръце с маринатата, за да проникне добре. Поставете капак и оставете за 2 часа в хладилника.
- 2. Докато месото се маринова, пригответе зеления фасул на пара. Така се готви, без да омеква прекалено, както става при варенето. Ако нямате специален уред за това, сложете една в друга две различни по размер тенджери и го направете на водна баня.
- 3. Върху горещия фасул сложете масло и разбъркайте. То ще се разтопи от температурата и ще проникне в зеленчука. Овкусете с малко сол.
- 4. Готовите филета поставете в загрят грил тиган и изпечете от двете страни.
- 5. Сервирайте, докато и двата продукта са топли. За свежест добавете няколко чери доматчета.