Сьомга с аспержите, джинджифил и ситно нарязан зелен лук - плаче да го похапнете.
Съставки
- 1 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Сусамово масло
- 2 с.л. Сухо бяло вино
- 8 стръка Пресен лук
- 4 бр. Филе от сьомга
- 2 с.л. Сусам
- 400 г Аспержи
- 25 г Корен джинджифил
Начин на приготвяне
- 1. Сьомгата се маринова като се сложи половината зелен лук, добавят се филетата, виното, соевият сос и сусамовото масло.Смесват се добре и се оставя настрана за кратко.
- 2. Аспержите се поръсват с джинджифил и с останалият зелен лук.
- 3. Прибавят се сьомгата и маринатата. И всички продукти се варят на пара 5-8 минути, докато месото стане твърдо и розово.
- 4. В малък тиган се запържват, без мазнина, 2 с.л. сусам, като се разклаща тигана често, докато сусамът покафенее леко.
- 5. Сьомгата се поръсва със сусама преди да се сервира.