Това изкусително пилешко ястие се приготвя изключително лесно, а типичните за италианската кухня кедрови ядки му придават незаменим чар и обаяние. Едно вълшебно блюдо, което спокойно можем да наредим сред шедьовърите на италианското кулинарно изкуство!

Съставки

  • 1 щипка Червен пипер
  • 1 щипка Черен пипер
  • 150 г Краве масло
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Лук
  • 100 г Гъби
  • 50 г Стафиди
  • 100 г Кедрови ядки
  • 200 г Макарони
  • 4 бр. Пилешко филе
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Филетата се сваряват в подсолена вода за около 10 минути. Отцеждат се и в същата вода се сваряват макароните.
  • 2. Морковите, лука и гъбите се нарязват на ситно, прибавят се ядките и стафидите и всичко това се задушава. Поръсват със солта и черния пипер.
  • 3. Добавят се макароните и се разбърква добре.
  • 4. Пилешките филета се разрязват внимателно от едната страна, напълват се, намазват се с масло и се поръсват с червен пипер.
  • 5. Останалата плънка се разпределя около месото. Пече се в предварително загрята умерена фурна до приятен златист загар.