Това изкусително пилешко ястие се приготвя изключително лесно, а типичните за италианската кухня кедрови ядки му придават незаменим чар и обаяние. Едно вълшебно блюдо, което спокойно можем да наредим сред шедьовърите на италианското кулинарно изкуство!
Съставки
- 1 щипка Червен пипер
- 1 щипка Черен пипер
- 150 г Краве масло
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Лук
- 100 г Гъби
- 50 г Стафиди
- 100 г Кедрови ядки
- 200 г Макарони
- 4 бр. Пилешко филе
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Филетата се сваряват в подсолена вода за около 10 минути. Отцеждат се и в същата вода се сваряват макароните.
- 2. Морковите, лука и гъбите се нарязват на ситно, прибавят се ядките и стафидите и всичко това се задушава. Поръсват със солта и черния пипер.
- 3. Добавят се макароните и се разбърква добре.
- 4. Пилешките филета се разрязват внимателно от едната страна, напълват се, намазват се с масло и се поръсват с червен пипер.
- 5. Останалата плънка се разпределя около месото. Пече се в предварително загрята умерена фурна до приятен златист загар.