Настоящото кулинарно предложение ще ви пренесе в слънчева Италия. Дискретният и ненатрапчив аромат на синьото сирене горгонзола го прави едно наистина забележително и изящно ястие. Меко и маслено, сиренето е характерно с леко загатнатия си сладък вкус.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 2 бр. Яйца
- 100 мл Квасена сметана
- 100 г Сирене Пармезан
- 400 г Макарони
- 200 г Сирене Горгонзола
- 1 щипка Черен пипер
- 1 ч.ч. Доматен сос
Начин на приготвяне
- 1. Нарязаното на малки парченца сирене се разтопява във вряща сметана. Макароните се сваряват, като се внимава да не се превиши времето за приготвяне, указано на опаковката от производителя.
- 2. В отцедените и още топли макарони се намалява половината от разтопената сметана с горгонзола. В другата половина се разбиват яйцата.
- 3. Макароните се изсипват в тавичка, добавя се доматения сос и се заливат се с яйчената смес. Овкусяват се със сол и пипер.
- 4. Пече се в силна фурна за 4-5 минути само от горната страна. Поднася се с настърган пармезан и листенца риган.