Вкусна и лека храна с любимите на всички макарони и зеленчуци. Като гъст омлет е и може да се сервира горещо, или студено. 

Вариации:

Можете да използвате варени картофи, вместо макарони. Ще ви трябва около 225 грама от тях, нарязани на малки парчета.

Царевицата пък може да замените с грах. Така освен различен вкус, ще имате и още повече различни цветове в ястието. 

Вместо макарони, може да използвате и спагети. 

Снимка: Istock.com

 

Съставки

  • 1 ч.л. Риган
  • 1 ч.л. Мащерка
  • 50 г Кашкавал
  • 2 с.л. Прясно мляко
  • 100 г Сладка царевица
  • 4 бр. Яйца
  • 1 бр. Тиквички
  • 1 бр. Чушка
  • 1 с.л. Зехтин
  • 100 г Макарони
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете макароните в вода в продължение на 10-12 минути, докато станат меки. След като станат готови, ги изплакнете със студена вода, за да го охладите бързо. Отцедете. 
  • 2. Загрейте зехтина в незалепващ тиган (с махаща се дръжка или в друг съд, който след това може да сложите във фурната). Нарежете чушката и я задушете за 3-4 минути. Махнете от огъня и добавете тиквичката и царевицата. Добавете макароните и разбъркайте добре. 
  • 3. Разбийте заедно яйцата и млякото. Натрошете сиренето и разбъркайте с млякото и подправките. Изсипете в тигана и гответе на слаб огън за 4-5 минути, без да бъркате. 
  • 4. Поставете тигана за 4-5 минути в предварително загрята фурна, докато повърхността стане златисто кафява. 
  • 5. Сервирайте горещо или студено, нарязани на парчета, с гарнитура от свежа салата.