Редовната консумация на люто намалява риска от цироза на черния дроб и Алцхаймер. Благодарение на богатото количество подправки в него спомага за усвояване на храната, печиства от токсините и укрепва имунната система.
Съставки
- 1 бр. Морков
- 4 с.л. Олио
- 1 бр. Лук
- 2 бр. Люти чушлета
- 1 с.л. Джинджифил
- 300 мл Телешки бульон
- 2 с.л. Соев сос
- 200 г Краставици
- 2-3 листенца Прясна мента
Начин на приготвяне
- 1. Нарязаното на хапки месо се задушава в олиото с лука.
- 2. Добавят се морковът, нарязан на едро, чушката и джинжифилът.
- 3. В парче тензух се слагат всички сухи подправки, завързват се с конец и се поставят при месото.
- 4. Сместа се залива с бульона и водата и се овкусява със сол и пипер. Сипва се соевият сос и се сварява супата на бавен огън, докато месото омекне.
- 5. Месото се изважда в купа. Отстранява се тензухът със сухите подправки и се пасират морковът и джинджифилът в бульона.
- 6. Месото се връща в бульона, прибавя се краставицата, нарязана на парченца, и прясната мента. Вари се няколко минути.
- 7. За да се постигне по-голяма гъстота и да се подсили оранжевият цвят на супата, може да се добави малко нишесте, размито в студена вода, заедно с още един морков.