В летните жеги тялото ни няма нужда от тежка храна, но винаги се чувства добре, когато се храним със сезонни продукти. Царевицата е нещо, което може да хапваме с удоволствие и в много варианти през лятото, когато е млечна и крехка. В тази рецепта ви я предлагаме печена на фурна, завита в хартия и овкусена с масло и пресни, зелени подправки. 


Придружете с пресни зеленчуци и сососве по избор и ще получите чудно хапване, което може да поднесете на близки приятели или гости. 

Съставки

  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 с.л. Краве масло
  • 3 стръка Салвия
  • 3 стръка Розмарин
  • 2 глави Лук
  • 2 бр. Чушки
  • 2 бр. Моркови
  • 2 бр. Царевица
  • 400 г Картофи
  • 2 глави Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги нарежете по дължина. Разтопете половината масло в дълбок тиган. Добавете няколко стръка пресен розмарин и салвия. Сложете картофите и ги изпържете, като от време на време ги обливате с билковото масло. 
  • 2. Застелете дълбока тава с хартия за печене. Подредете начупените кочани царевица, морковите и чушките, нарязани по дължина, и разполовените глави лук и чесън. Залейте с останалото разтопено масло и подправете със сол и пипер. Добавете останалите пресни стръкове розмарин. Завийте с хартията и печете в предварително загрята фурна 35 минути на 20 градуса. 
  • 3. Към вечерята може да добавите различни пресни салати - със зеле, краставици, репички и босилек. Добавете и сосове по желание - доматен, с тахан или песто от маслини и други по желание.