Леко ястие, лесно за приготвяне, здравословно и питателно, подходящо за горещите дни или вечери.

Съставки

  • 1 с.л. Балсамов оцет
  • 400-500 г Пилешко филе
  • 400-500 г Домати
  • 1 връзка Маруля
  • 1 връзка Пресен лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 5-6 листа Босилек
  • 1 китка Магданоз
  • 2-3 с.л. Зехтин
  • 2-3 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Филето се нарязва на средно големи парченца. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат в намазнения тиган от всички страни.
  • 2. Доматите също се нарязват, смесват се с нарязания лук и наситнените чесън, магданоз и босилек. Поръсват се с черния пипер, солта, зехтина, балсамовия оцет и се разбъркват.
  • 3. Парченцата филе се слагат в чиния върху голямо листо маруля и отгоре се обсипват щедро с доматената смес.