Леко ястие, лесно за приготвяне, здравословно и питателно, подходящо за горещите дни или вечери.
Съставки
- 1 с.л. Балсамов оцет
- 400-500 г Пилешко филе
- 400-500 г Домати
- 1 връзка Маруля
- 1 връзка Пресен лук
- 4 скилидки Чесън
- 5-6 листа Босилек
- 1 китка Магданоз
- 2-3 с.л. Зехтин
- 2-3 щипки Сол
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Филето се нарязва на средно големи парченца. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат в намазнения тиган от всички страни.
- 2. Доматите също се нарязват, смесват се с нарязания лук и наситнените чесън, магданоз и босилек. Поръсват се с черния пипер, солта, зехтина, балсамовия оцет и се разбъркват.
- 3. Парченцата филе се слагат в чиния върху голямо листо маруля и отгоре се обсипват щедро с доматената смес.