Имаме удоволствието да се насладим на едно великолепно пилешко блюдо в компанията на Симеон от MasterChef. Както той самият ни уверява, рецептата е много бърза и лесна за изпълнение. То е и идеалният избор в случай, че нямате време да приготвите нещо по-завъртяно вкъщи за близките или любимия човек. Салата айсберг с домати и пармезан е любимата гарнитура на Симеон към това ястие. Не слагайте и двете в една чиния, е неговият съвт. Добър Апетит!

Съставки

  • 350 г Пилешко бонфиле
  • 30 г Бяло вино
  • 3 бр. Лимони
  • 40 г Краве масло
  • 50 г Брашно
  • на вкус щипки Сол
  • на вкус щипка Бял пипер
  • 20 г Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Поставете бонфилето върху дъска и го начукайте съвсем леко от двете страни.
  • 2. Овкусете с бял пипер и сол, пак от двете страни и оставете настрани.
  • 3. Пригответе лимонената смес, като изстискате лимон и масло в една купичка.
  • 4. Загрейте тигана (тефлонов е най-добре за тази рецепта), като добавите маслото. За да не загори маслото, добавете зехтин.
  • 5. Когато мазнината загрее, поставете в брашно филенцата, изтупайте ги и ги сложете в тигана да легнат. Обърнете ги, така че да хванат приличен загар.
  • 6. Увеличете силата на котлона и след 30 секунди добавете бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохола.
  • 7. Добавете сместа с лимона и маслото и дръпнете от котлона.
  • 8. С леки въртеливи движения на тиган ще постигнете хомогенна смес. Ако не ви се получи приятна консистенця на сос, може да добавите малко брашно.