Имаме удоволствието да се насладим на едно великолепно пилешко блюдо в компанията на Симеон от MasterChef. Както той самият ни уверява, рецептата е много бърза и лесна за изпълнение. То е и идеалният избор в случай, че нямате време да приготвите нещо по-завъртяно вкъщи за близките или любимия човек. Салата айсберг с домати и пармезан е любимата гарнитура на Симеон към това ястие. Не слагайте и двете в една чиния, е неговият съвт. Добър Апетит!
Съставки
- 350 г Пилешко бонфиле
- 30 г Бяло вино
- 3 бр. Лимони
- 40 г Краве масло
- 50 г Брашно
- на вкус щипки Сол
- на вкус щипка Бял пипер
- 20 г Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Поставете бонфилето върху дъска и го начукайте съвсем леко от двете страни.
- 2. Овкусете с бял пипер и сол, пак от двете страни и оставете настрани.
- 3. Пригответе лимонената смес, като изстискате лимон и масло в една купичка.
- 4. Загрейте тигана (тефлонов е най-добре за тази рецепта), като добавите маслото. За да не загори маслото, добавете зехтин.
- 5. Когато мазнината загрее, поставете в брашно филенцата, изтупайте ги и ги сложете в тигана да легнат. Обърнете ги, така че да хванат приличен загар.
- 6. Увеличете силата на котлона и след 30 секунди добавете бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохола.
- 7. Добавете сместа с лимона и маслото и дръпнете от котлона.
- 8. С леки въртеливи движения на тиган ще постигнете хомогенна смес. Ако не ви се получи приятна консистенця на сос, може да добавите малко брашно.