Някога яли ли сте ледена гофрета? Това е разхлаждащ, ароматен и освежаващ десерт - едно от най-добрите неща, които може да опитате през лятото. В нея няма брашно и яйца, а само плодове, малко лимонов сок и захар. Можете да замените ягодите с череши или кайсии, но запазете бананите - за плътност.
Съставки
- 200 мл Бита сметана
 - 1 ч.л. Лимонов сок
 - 75 г Захар
 - 2 бр. Банани
 - 250 г Ягоди
 
Начин на приготвяне
- 1. Обелете бананите и ги нарежете на парчета. Измийте и почистете ягодите, като нарежете по-големите плодчета на две.
 - 2. Пасирайте нарязаните плодове заедно с 1 ч.л. лимонов сок и захарта, докато получите гладка и плътна течност.
 - 3. Изсипете течността от пасатора в гнездата на форма за лед. Оставете да престои във фризера 12 часа.
 - 4. извадете от фризера и обърнете върху равна подложка. За да се отдели от формата по-лесно, потопете за 1 минута в топла вода. При сервиране декорирайте със сладка бита сметана и добавете още ягоди.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    