Tози десерт има цели 3 хубави неща:

# има шоколад
има сладолед
# може да го приготвите предварително, да сипете във формички и да ги оставите във фризера. Изважда се 20 минути предварително и се пече. Така винаги имате почти готов десерт под ръка, ако ви изненадат гости или ви се прияде нещо сладко.


Това е един от десертите, който често се предлага в заведенията по морето. Заготовката и гарнирането му със сладолед го прсавят предпочитан от готвачите и от клиентите. Натуралният, леко горив черен шоколад се допълва перфектно със сметанов сладолед - цветовете контрастират, а вкусовете хармонизират. 


 

 

Съставки

  • 200 г Черен шоколад
  • 200 г Краве масло
  • 6 бр. Яйца
  • 2 ч.ч. Захар
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 2 с.л. Какао

Начин на приготвяне

  • 1. Разтoпете шоколада и маслото на водна баня.
  • 2. Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното, шоколада и какаото.
  • 3. Намажете формичките за печене с мазнина и сипете сместа. Пълни се само 2/3 от съда. 

     

  • 4. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна в продължение на 10-12 минути. Вътрешността трябва да остане течна.