Tози десерт има цели 3 хубави неща:
# има шоколад
# има сладолед
# може да го приготвите предварително, да сипете във формички и да ги оставите във фризера. Изважда се 20 минути предварително и се пече. Така винаги имате почти готов десерт под ръка, ако ви изненадат гости или ви се прияде нещо сладко.
Това е един от десертите, който често се предлага в заведенията по морето. Заготовката и гарнирането му със сладолед го прсавят предпочитан от готвачите и от клиентите. Натуралният, леко горив черен шоколад се допълва перфектно със сметанов сладолед - цветовете контрастират, а вкусовете хармонизират.
Съставки
- 200 г Черен шоколад
- 200 г Краве масло
- 6 бр. Яйца
- 2 ч.ч. Захар
- 1 ч.ч. Брашно
- 2 с.л. Какао
Начин на приготвяне
- 1. Разтoпете шоколада и маслото на водна баня.
- 2. Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното, шоколада и какаото.
- 3. Намажете формичките за печене с мазнина и сипете сместа. Пълни се само 2/3 от съда.
- 4. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна в продължение на 10-12 минути. Вътрешността трябва да остане течна.