Топящи се в устата курабийки, които се приготвят с кисело мляко. Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 4 с.л. Лимонови кори
- 3 бр. Яйца
- 100 г Кисело мляко
- 50 г Краве масло
- 150 г Захар
- 1/2 кг Брашно
- 1 пакетче Ванилия
- 1 бр. Жълтък
- 1 ч.л. Сода за хляб
Начин на приготвяне
- 1. Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта.
- 2. Брашното се пресява в дълбока купа и към него се добавя киселото мляко, в което предварително е разтворена содата, яйчената смес, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора.
- 3. Всичко се омесва добре до получаването на гладко тесто, което се оставя за 10-15 минути да отдъхне.
- 4. От него се оформят топчета, подреждат се в тавичката с постлана върху нея хартия за печене.
- 5. Топчетата се намазват с разбит жълтък и в средата на всяка се забожда по една сурова бадемова ядка.
- 6. Курабийките се пекат на 200 градуса до златисто.