Топящи се в устата курабийки, които се приготвят с кисело мляко. Рецептата е за около 20 курабийки.

Съставки

  • 4 с.л. Лимонови кори
  • 3 бр. Яйца
  • 100 г Кисело мляко
  • 50 г Краве масло
  • 150 г Захар
  • 1/2 кг Брашно
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1 бр. Жълтък
  • 1 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта.
  • 2. Брашното се пресява в дълбока купа и към него се добавя киселото мляко, в което предварително е разтворена содата, яйчената смес, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора.
  • 3. Всичко се омесва добре до получаването на гладко тесто, което се оставя за 10-15 минути да отдъхне.
  • 4. От него се оформят топчета, подреждат се в тавичката с постлана върху нея хартия за печене.
  • 5. Топчетата се намазват с разбит жълтък и в средата на всяка се забожда по една сурова бадемова ядка.
  • 6. Курабийките се пекат на 200 градуса до златисто.